Voi prrrrrrrrkules!

On monia asioita, joita näin lapsettomana ei haluaisi kuulla. Ja niitä on puitu monissa blogeissa ja monilla keskustelupalstoilla. Mutta tämä, tämä kommentti on se, joka on yleisin ja minulle henk.koht. raivoa nostattavin!

Vähän aikaa sitten sain sähköpostia eräältä vanhalta kaverilta, jonka kanssa en viime vuosina ole ollut tekemisissä, kun elämä vain on vienyt eri suuntiin. Olemme kuitenkin aina avoimesti puhuneet kaikesta ja niinpä hän rohkaistui kysymään minulta myös meidän lapsitoiveistamme. Ja teki sen hyvin ystävällisesti. Minä kerroin, miten asiat ovat, ja hän vastasi oikein mukavan viestin. Tiesikin paljon hoidoista ja niiden rankkuudesta, koska läheinen ystävä oli käynyt niitä läpi. Sitten viestin lopussa oli lause, että yritä olla stressaamatta tämän asian kanssa, äläkä ajattele sitä niin paljon. Kun kuulemma monesti ihmiset ihan itse stressaamalla aiheuttaa lapsettomuuden ja kun he RELAAVAT, niin HUPS sitten ollaan raskaana.

Eilen lueskelin jotain lapsettomuuspalstaa ja siellä se oiva kommentti taas oli: Älä stressaa. Tänään tuo maaginen lause, joka saa minut raivon partaalle, oli yhden blogin kommenteissa: Älä ajattele asiaa niin paljon! Sitten voi tärpätä.

Pitäisikö meidän ostaa jotain mainos televisioon prime-time-aikaan, että noin ei saa sanoa?! Ai että miksikö? Se kuulostaa siltä kuin aiheuttaisin itse meidän lapsettomuuden. Mikä ei pidä paikkaansa. Sillä ajattelenko asiaa paljon vai en, ei ole mitään merkitystä. Kyllä minä uskon, että joku on voinut käydä viisi vuotta hoidoissa ja tulla raskaaksi, kun on lopettanut ne. Jos joka kuukausi on mahdollista tulla raskaaksi, niin silloin se on vain tärpännyt.
Most of all: EI OLE MAHDOLLISTA olla ajattelematta asiaa, joka on sinulle aivan valtavan tärkeä. Kun elämäsi perusteet ovat kaatumassa. EI OLE MAHDOLLISTA olla ajattelematta asiaa, kun hoitojen takia pitää jatkuvasti tarkkailla itseään, käydä lääkärissä, syödä pillereitä, pistää piikkejä...

Minä niin ihmettelen etenkin sitä, miten joku, joka on läheltä seurannut tätä rumbaa ja sen raskautta (sähköpostia kirjoittaneen kaverini hyvä ystävä kärsi lapsettomuudesta) voi sanoa tuollaiset sanat.

Kauniiksi lopuksi on pakko todeta, että yksikään minun läheisistä ystävistäni ei ole sanonut, että "älä stressaa, älä ajattele".