Kerrankin! Kerrankin on kerrottavana jotain (tähän asti) hyvää. :)

Punktio jännitti aivan järkyttävän paljon. Näin unta, että meitä oli vastassa aivan outo lääkäri ja jo pelkkä oman lääkärin näkeminen helpotti (mä tosiaan tykkään meidän lääkäristä). Sain rauhoittavaa ja kipulääkettä suoraan suoneen ja lisäksi puudutuksen, enkä edes huomannut, kun operaatio oli jo alkanut! Jossain vaiheessa yksi nipsaisu tuntui kipeämmin, mutta sitten sain heti lisää kipulääkettä. Jännitin silti koko ajan niin, että minua piti jatkuvasti muistuttaa, että hengitähän välillä...

Punktio oli siis ihan piece of cake. Heh. :D Ettei tarina nyt olisi ihan liian kaunis, niin on kerrottava, että noin 10 minuuttia operaation jälkeen alkoi järkyttävä kipu. Niin kova, että oksetti. Missään asennossa ei tuntunut yhtään paremmalta. Tuntui kuin sisus olisi kaivettu lapiolla tyhjäksi. On vaikea sanoa, miten kauan tätä vaihetta kesti. Ehkä 45 minuuttia - tunnin. Sain lisää kipulääkettä ja myös pahoinvointia estävää lääkettä ja olo helpottui.

Nyt olo on suht ok, parempi kuin olisin uskonut. Lähinnä makoilen, välillä köpöttelen kuin mummo hakemaan lisää vettä.

Ja entäs se saldo sitten? Saldo oli komiat 15 munasolua. Tänään piti soittaa labraan ja kysyä, mitä niille soluille kuuluu. Makasin ennen soittoaikaa puoli tuntia maassa, vatsaan sattui (lähinnä jännityksestä) ja yritin rauhoittaa oloani kuuntelemalla Juha Tapion uutta ihanaa levyä.

"itki taivas vasten ikkunaa ja tunsin
että tulkoon mitä vaan
jotenkin selvitään kyllä
että kiinni vielä parsitaan saumat
paikoin pettäneet

tavallinen aamu
ja vaikka on meillä
paljon menetettävää
minä päätin etten tänään kaiken sortumista pelkää"

Kädet täristen soitin ja minulle kerrottiin, että miehen veijarit olivat siinä rajoilla, että tehdäkö IVF vai ICSI ja oli päädytty tekemään puolet ja puolet. Eli hmm: seitsemälle ja puolelle munasolulle oli tehty ICSI? :) Joka tapauksessa tilanne on se, että meillä on KYMMENEN normaalisti hedelmöittynyttä munasolua!

Nyt tietenkin jännittää jakautuminen... Se selviää huomenna. Huh. Tällä hetkellä voin vain sanoa tämän:

Huh.